Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Centres de producció piscícola i cinegètica
 

Centres de producció piscícola i cinegètica

Piscifactoria Pont de Suert
El centre piscícola del Pont de Suert, de la Direcció General del Medi Natural (DGMN), està destinat a la repoblació de truita comuna als rius i llacs de tot Catalunya. Aquestes repoblacions es fan amb alevins i truites grans i en diferents moments de l'any. L'octubre de 2008 es va iniciar el primer projecte de cria de truita autòctona amb l'idea d'aconseguir un estoc de truites procedents de les nostres conques. L'objectiu final d'aquest projecte era aconseguir un estoc de reproductors suficient per substituir definitivament la població que actualment hi ha a la piscifactoria i així adaptar la producció a la nova Llei de pesca (Llei 22/2009, de 23 de desembre, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals).

Granja cinegètica de Torreferrussa
La Granja Cinegètica de Torreferrussa és una explotació cinegètica de l'Àrea d'Activitats Cinegètiques de la DGMN del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu reproduir en captivitat perdius roges seleccionades a partir de la seva puresa genètica, de l'espècie Alectoris rufa. La producció d'exemplars es destina totalment a la repoblació, dins el territori català, en tots aquells espais en què l'espècie estigui en regressió o necessiti un reforç de població i disposi d'un hàbitat adient per a l'adaptació de la perdiu roja i/o s'hagin fet millores d'hàbitat per rebre els exemplars de repoblació. En el projecte col·labora la Federació Catalana de Caça, mitjançant un conveni en què són els federats de les diferents APC els que fan les millores de l'hàbitat i el manteniment de les perdius en voladors d'aclimatació fins a l'edat òptima per lliurar-les al medi amb garanties d'arrelar i reproduir-se l'any vinent.

Amb aquest projecte es vol recuperar les poblacions autòctones de l'espècie, molt abundants en temps passats, i molt afectades per la urbanització i la industrialització del territori, la intensificació de conreus, l'abandonament d'activitats tradicionals, els canvis en les modalitats de conreu, l'aplicació d'herbicides i insecticides, i les repoblacions “mal fetes” amb híbrids de perdiu chukar. Es contribueix en gran mesura a la preservació de la fauna i la biodiversitat, perquè la perdiu roja, junt amb el conill, per la seva posició en la piràmide alimentària, és un del puntals de l'alimentació de la fauna salvatge.
Data d'actualització: 06.07.2010