Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Temes  > Centres de producció vegetal
 

Centres de producció vegetal

Gestió de planters

La gestió dels planters de Forestal Catalana, SA es du a terme sota el criteri d'adequar la producció de plançons als requeriments de l'Administració forestal i les demandes de les entitats locals. El seu objectiu consisteix a produir i comercialitzar planta autòctona de qualitat d'origen conegut per tal d'atendre les necessitats dels treballs de reforestació o restauració en àrees pobres o degradades que projecta el Departament. No obstant això, existeix una nova realitat social que ha anat condicionant la gestió dels planters fins a adaptar-la a les exigències de la societat, més encaminades a la millora i la conservació dels recursos genètics forestals autòctons i a la sensibilització dels valors ecològics, que en definitiva van més enllà dels valors productius. Per aquest motiu els planters de Forestal Catalana, SA actuen també com a banc d'espècies vegetals amb l'objectiu de preservar i millorar la diversitat genètica forestal present a Catalunya, i participen en activitats de divulgació i sensibilització ambiental.

Per cobrir els diferents objectius, Forestal Catalana, SA disposa de diferents centres de producció vegetal, situats arreu del territori català.

Aquests centres produeixen espècies de tipus forestal i a la vegada actuen com a reservori de material forestal de reproducció de les principals espècies forestals autòctones i de materials de base prèviament seleccionats de qualitat genètica contrastada.

Cal remarcar altres línies de treball entre els planters i diferents organismes o entitats, com la col·laboració establerta amb escoles oficials de capacitació agrària perquè l'alumnat faci pràctiques als planters d'una manera degudament tutelada i supervisada, o l'acord de col·laboració amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per recuperar varietats tradicionals de fruiters de Catalunya, o el conveni marc de col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries per dur a terme conjuntament projectes orientats a estudiar i desenvolupar diferents activitats dins d'unes línies de cooperació establertes, entre d'altres.

Data d'actualització: 05.07.2010